Overijsselse Molendag 2019

Persbericht.

Zwolle, 31 augustus 2019

Overijsselse Molendag 2019.

Op 14 september 2019 is het de Overijsselse Molendag. Voor de 27e keer bent u hartelijk welkom op één van de tientallen molens in Overijssel. Molens zijn gezichtsbepalend in ons landschap en het bewaren meer dan waard. De molenaars staan klaar om u op en rondom hun molen rond te leiden.

Oostendorper Watermolen

Op veel plaatsen zijn er extra activiteiten. Kijk op www.molensinoverijssel.nl/nieuws voor de deelnemende molens.

Ruim 40 molens in Overijssel geopend

Door de hele provincie wachten de molens op u. Niet alleen de vele korenmolens, maar ook oliemolens zoals in Haaksbergen, Rijssen en Zwolle. Ook de zaagmolens in Delden, Deventer en Denekamp zijn zeker de moeite waard. En in Twente zijn maar liefst 9 mooi gelegen watermolens te bezoeken. Kortom, er is altijd wel een bijzondere molen bij u in de buurt.

Extra activiteiten

Bij veel molens is er vanwege de Molendag wat extra’s te beleven. Zo worden er   pannenkoeken gebakken en meelproducten verkocht. Vaak zijn er fiets- en wandelroutes te krijgen. Ook zijn er voor kinderen leuke bezigheden georganiseerd.

Overijsselse Molendag

De jaarlijkse Molendag, steeds op een andere plek in de provincie, is een initiatief van de Stichting de Overijsselse Molen (SOM) om bijzondere aandacht te geven aan onze molens met hun grote historische waarde. Dit jaar organiseert zij deze dag in Haaksbergen samen met de Vereniging Hoksebargse Mölln (VHM).

Om 10 uur openen gedeputeerde Roy de Witte van de provincie Overijssel, wethouder Antoon Peppelman van de gemeente Haaksbergen, voorzitter Wim Roetenberg van de VHM en voorzitter Pieter van der Vinne van de SOM de dag bij de Oostendorper Watermolen, Watermolenweg 2. Om 11 uur gaat het gezelschap naar de Korenbloem, Fazantstraat 39.

Meer weten?

Op de website van de SOM, www.molensinoverijssel.nl, staan alle molens in Overijssel beschreven. U vindt de agenda van zaterdag 14 september in Haaksbergen onder www.molensinoverijssel/nieuws


Voor informatie en vragen kunt u contact opnemen met Rob Barenbrug, bestuurslid SOM, 0541-292710 of 06-53737041. U kunt ook mailen naar rcm.barenbrug@outlook.com