Overijsselse Molendag Lonneker

Op 11 en 12 september was er bij de Lonneker Molen feest. De molen bestaat 170 jaar, het Oogstfeest kan weer gehouden worden en de Overijsselse Molendag is daar van start gegaan.

Vroegere tijden herleven.

 

 

Zaterdag 11 september waren zo’n 80 vrijwilligers aanwezig bij de opening van de Molendag. Achtereenvolgens spraken wethouder Jeroen Diepemaat, gedeputeerde Tijs van Bree, directeur Nicole Bakker van de Hollandsche Molen, voorzitter van de Lonneker Molen Geertjan Takkenkamp en voorzitter van de SOM Pieter van der Vinne. Allen benadrukten het belang van een goed onderhouden monument, maar zeker ook de noodzakelijke verbinding tussen molen, vrijwilligers en omgeving.

Nicole Bakker biedt de barometer aan.

 

De Hollandsche Molen kwam niet met lege handen en zo bood Nicole Bakker molenaar Theo Diepemaat een barometer voor de Lonneker Molen aan.

Daarna kon de mooi herstelde molen bekeken worden en was er koffie met eigengebakken cake en taart. Later konden allerlei mooie oude rijtuigen bewonderd worden.

De volgende dag was er het traditionele Oogstfeest. Na de oecumenische dienst ging de harmonie voorop naar het molenerf. Het werd een gezellig dorpsfeest met honderden bezoekers, die een mooie dag hadden in en rond de molen

Ouderwets dorsen.

.