Donateursdag 2021 in Vilsteren

Het is gelukkig weer mogelijk groepen te ontvangen en zo was er op 23 september de donateursdag van de SOM. Dit jaar is gekozen voor het landgoed Vilsteren en de Vecht. Voor ruim 30 aanwezigen vertelde rentmeester Hugo Vernhout over het landgoed en wat er zoals bij het onderhoud ervan komt kijken.

Rentmeester Hugo Vernhout

Daarna gaf het bestuur van de SOM verslag over de afgelopen twee jaren. Voorzitter Pieter van der Vinne benadrukte de noodzaak van een goede verstandhouding van de molen met zijn omgeving. De buurt met zijn vrijwilligers maken de molen tot een levend monument. Adviseur Tom Temmink ging in op de gewijzigde provinciale subsidies, waar molens een zeker voordeel van kunnen hebben. Penningmeester Ruud Roose kon de vergadering meedelen, dat de financiële positie van de SOM goed is. Hij wees nog op de regeling van de SOM, vergoeding tot € 750 voor publieksvriendelijke activiteiten, welke molens en moleneigenaren kunnen aanvragen. Bestuurslid Rob Barenbrug zegde toe, dat de SOM meer gebruik gaat maken van website en social media.

Nieuwe stelling voor Vilsterse Molen

Na de vergadering werd de Vilsterse Molen bezichtigd, jammer genoeg alleen van de buitenkant. De stelling op 12 meter hoogte wordt verbreed en vernieuwd. Vervolgens waren er soep en broodjes, waarna het gezelschap naar Ommen toog voor een rondvaart op de Vecht.

Aan boord van het schip

Onder het genot van een drankje voer het schip naar de Vilsterse sluis en terug. Rond half vier werd er weer in Ommen aangemeerd en kwam een geslaagde dag tot een eind.